Bohužel, tento kurz je plný, ale můžete provést přdregistraci na další termín, což Vám umožní také doplnit účastníky v případě, že se někdo odhlásí nebo zařadit na následující termín, který bude vypsán.
Délka kurzu: 8 hodin (4 hodiny teorie /1 vyučovací hodina = 45 minut/, 4 hodiny praxe)
Termíny seminářů: 30. listopadu 2024 08:00 - 12:00 teorie
30. listopadu 2024 13:00 - 17:00 praxe
Místo kurzu: Charbulova 106, Brno
Cena kurzu: 2.600 Kč/os
Pořadatel: Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace
Certifikát: ANO
Lektoři: Mgr. Ing. Jaromír Jurka
Mgr. Lucie Jurková
Umožňuje získat základní teoretické informace o kávě a její přípravě.
Kurz je určený všem, kteří milují kávu a mají zájem o bližší poznání procesu proměny kávového zrnka z nepraženého v pražené.
Účastníci se seznámí s rozdíly mezi „správně a nesprávně – zdravě a nezdravě“ připravenou kávou (ze všech způsobů přípravy kávových nápojů, které jsou nám v současné době známy, je espresso jediný kávový nápoj, který je snadno stravitelný a tolerantní k organismu, protože jde o jedinou techniku, která může zaručit maximální emulzi a navíc se v tomto nápoji prezentují všechny charakteristiky chuti a aromata použité kávy).
ü historie kávy
ü zpracování kávy
ü informace o zelené kávě a její přípravě před pražením
ü způsoby pražení a ovlivnění chuti kávy pražením
ü alternativní přípravy kávy a další
Praktický trénink:
ü Praktická příprava espressa krok za krokem.
ü Příprava lahodného cappuccina.
ü Praktická ukázka a zvládnutí našlehání mléčné emulze (pěny)
ü Základy Latte Art metodou Free pour (tvorba obrázku nakresleného pouze litím mléčné emulze do espressa)
ü Údržba kávovaru a mlýnku.
Výstupem kurzu není osvědčení o profesní kvalifikaci. Výstupem je osvědčení vydané školou.