×

Zpráva

Bohužel, tento kurz je plný, ale můžete provést přdregistraci na další termín, což Vám umožní také doplnit účastníky v případě, že se někdo odhlásí nebo zařadit na následující termín, který bude vypsán.

BARISTA: Kurz přípravy kávy - 30. listopadu 2024

Datum zahájení:
lis 30, 2024, 08:00
Datum konce:
lis 30, 2024, 17:00
Nejzazší termín pro objednávky:
Kód:
Prof Barista
Cena:
2600,00 CZK
Místo konání:
Charbulova 106, Brno
Proveďte předregistraci
Úroveň:
Neuvedeno
Dostupná místa:
0 z 6

Popis

Kurz:                           BARISTA (není rekvalifikační)

Délka kurzu:               8 hodin (4 hodiny teorie /1 vyučovací hodina = 45 minut/, 4 hodiny praxe)

Termíny seminářů:    30. listopadu 2024 08:00 - 12:00 teorie
                                  30. listopadu 2024 13:00 - 17:00 praxe

Místo kurzu:                Charbulova 106, Brno

Cena kurzu:                 2.600 Kč/os 

Pořadatel:                    Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Certifikát:                   ANO

Lektoři:                         Mgr. Ing. Jaromír Jurka

                                    Mgr. Lucie Jurková

Teorie

Umožňuje získat základní teoretické informace o kávě a její přípravě.

Kurz je určený všem, kteří milují kávu a mají zájem o bližší poznání procesu proměny kávového zrnka z nepraženého v pražené.

Účastníci se seznámí s rozdíly mezi „správně a nesprávně – zdravě a nezdravě“ připravenou kávou (ze všech způsobů přípravy kávových nápojů, které jsou nám v současné době známy, je espresso jediný kávový nápoj, který je snadno stravitelný a tolerantní k organismu, protože jde o jedinou techniku, která může zaručit maximální emulzi a navíc se v tomto nápoji prezentují všechny charakteristiky chuti a aromata použité kávy).

Účastníci propojí teorii z prvního dne kurzu s praxí:

ü     historie kávy

ü    zpracování kávy

ü    informace o zelené kávě a její přípravě před pražením

ü    způsoby pražení a ovlivnění chuti kávy pražením

ü    alternativní přípravy kávy a další

Praktický trénink:

ü      Praktická příprava espressa krok za krokem.
ü      Příprava lahodného cappuccina.
ü      Praktická ukázka a zvládnutí našlehání mléčné emulze (pěny)   
ü      Základy Latte Art metodou Free pour (tvorba obrázku nakresleného pouze litím mléčné emulze do espressa)
ü      Údržba kávovaru a mlýnku.

Výstupem kurzu není osvědčení o profesní kvalifikaci. Výstupem je osvědčení vydané školou. 

 

Vzdělavatel má právo změnit podmínky konání kurzu, dle aktuální epidemiologické situace a nařízení vlády. 

 


Proveďte předregistraci: BARISTA: Kurz přípravy kávy - 30. listopadu 2024


Bohužel, tento kurz je plný, ale můžete provést přdregistraci:.
Budeme Vás kontaktovat, jakmile se nějaká místa uvolní.

Jednotková cena

Informace o účastníkovi

Fakturační adresa

Souhlasím s podmínkami Kurzu. *

* požadovaný

Kategorie

Přiřazené Tagy