Kurz přípravy kávy (barista)

Datum zahájení:
zář 7, 2020, 15:00
Datum konce:
zář 10, 2020, 19:00
Nejzazší termín pro objednávky:
Kód:
Prof Barista
Cena:
1936,00 CZK
Místo konání:
Charbulova 106, Brno
Proveďte předregistraci
Úroveň:
Neuvedeno
Dostupná místa:
0 z 6

Popis

Kurz:                           BARISTA (není rekvalifikační)

Délka kurzu:               8 hodin (4 hodiny teorie, 4 hodiny praxe)

Termíny seminářů:    7.9.2020 15:00 - 18:10 teorie
                                  10.9.2020 15:00 - 19:10 praxe

Místo kurzu:                Charbulova 106, Brno

Cena kurzu:                 1.936 Kč/os 

Pořadatel:                     Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Certifikát:                      ano, pro každého účastníka s autorzací Asociace číšníků ČR

Lektor:                           Mgr. Ing. Jaromír Jurka

Teorie

Umožňuje získat základní teoretické informace o kávě a její přípravě.

  • Určen všem, kteří milují kávu a mají zájem o bližší poznání procesu proměny kávového zrnka z nepraženého v pražené.
  • Účastníci se seznámí s rozdíly mezi „správně a nesprávně – zdravě a nezdravě“ připravenou kávou (ze všech způsobů přípravy kávových nápojů, které jsou nám v současné době známy, je espresso jediný kávový nápoj, který je snadno stravitelný a tolerantní k organismu, protože jde o jedinou techniku, která může zaručit maximální emulzi a navíc se v tomto nápoji prezentují všechny charakteristiky chuti a aromata použité kávy).

Účastníci se dozvědí a mají pak možnost převést do praxe:

  • ü     historie kávy
  • ü    zpracování kávy
  • ü    informace o zelené kávě a její přípravě před pražením
  • ü    způsoby pražení a ovlivnění chuti kávy pražením
  • ü    alternativní přípravy kávy a další

Praktický trénink:

ü   Paktická příprava espressa krok za krokem.
ü      Příprava lahodného cappuccina.
ü       Praktická ukázka a zvládnutí našlehání mléčné emulze (pěny)   
ü       Základy Latte Art metodou Free pour (tvorba obrázku nakresleného pouze litím mléčné               emulze do espressa
ü      Údržba kávovaru a mlýnku.

Výsupem kurzu není osvědčení o profesní kvalifikacii (nebyla zveřejněna v národní soustavě kvalifikací). Výstupem je osvědčení vydané školou.


Proveďte předregistraci: Kurz přípravy kávy (barista)


Bohužel, tento kurz je plný, ale můžete provést přdregistraci:.
Budeme Vás kontaktovat, jakmile se nějaká místa uvolní.

Jednotková cena

Informace o účastníkovi

Fakturační adresa

Souhlasím s podmínkami Kurzu. *

* požadovaný

Kategorie

Přiřazené Tagy