Cílem rekvalifikačního vzdělávacího programu je připravit absolventa na úspěšné vykonání zkoušky profesní kvalifikace konané v souladu s hodnoticím standardem profesní kvalifikace Výroba zákusků a dortů (29-007-H), (dle zákona č. 179/2006 Sb. ) a na řádný výkon této profese v praxi.
Kurz je převážně praktický a účastníci se naučí péct dorty a základní druhy základní druhy zákusků. Absolvent se uplatní v povolání cukrář – „Pracovník výroby zákusků a dortů“ a v činnostech s tímto povoláním souvisejících, případně se může po získání úplné kvalifikace Cukrář a živnostenského oprávnění věnovat cukrářské práci samostatně.
Hodnotící standard profesní kvalifikace najdete na Výroba zákusků a dortů - Národní soustava kvalifikací (narodnikvalifikace.cz)
Co u nás získáte
Vstupní požadavky
Vzdělávací program je určen pro všechny zájemce o povolání Cukrář:
Jak se připravit
Pracovní oblečení pro práci v potravinářství:
bílé kalhoty, bílá košile nebo tričko,pokrývka hlavy, obuv (nejlépe bílá) s plnou špicí a protiskluznou podrážkou.
V praktické části kurzu není možno mít uměle upravené nehty na rukou (gel, lak). Platí již od 1. víkendu.
Poskytovatel kurz provádí jako akreditovaný na základě Zákona o uznávání výsledků vzdělávání vzhledem k tomu, že má v obor "cukrář" uveden v rejstříku škol a školských zařízení.
Pokud získáte 3 osvědčení o profesní kvalifikaci ("Výroba zákusků a dortů", Výroba jemného pečiva", "Výroba restauračních moučníků"), můžete žádat o ŽL cukrář nebo se můžete přihlásit k závěrečné učňovské zkoušce.
je přílohou tohoto popisu.
Vzdělavatel má právo změnit podmínky konání kurzu, dle aktuální epidemiologické situace a nařízení vlády.