Kuchař/kuchařka teplých pokrmů

Datum zahájení:
zář 6, 2024, 15:00
Datum konce:
lis 5, 2024
Nejzazší termín pro objednávky:
Kód:
65-001-H
Cena:
22989,00 CZK
Místo konání:
Charbulova 106, Brno
Zaregistrovat a zaplatit kurz
Dostupná místa:
4 z 8

Popis

Udělejte si kurz a staňte se kuchařem

Na kurzu vás připravíme na zkoušku profesní kvalifikace Kuchař/kuchařka teplých pokrmů. 

Pokud budete úspěšní, udělali jste krok k získání ŽL nebo výučního listu pro tento obor.

Co Vás čeká

  • Kurz v malém počtu stejně naladěných osob, individuální přístup a výuku v profesionálním a pozitivním prostředí
  • Setkávat se budeme každý druhý víkend (pátek odpoledne teorie, so, ne praxe)
  • Všechny výrobky, které  o víkendových termínech uvaříte, si odnesete (nádobí na přepravu je třeba mít svoje)
  • Na konci kurzu vykonáte zkoušku profesní kvalifikace
  • Od nás obdržíte:
    • studijní text,
    • Na konci kurzu (budete-li šikovní)
      • Osvědčení o profesní kvalifikace
      • Europass

Naučíte se:

  • sestavit jídelní lístek
  • upravit jatečná masa, drůbež, ryby a zvěřinu pro kuchyňské zpracovávání
  • připravit běžné teplé pokrmy
  • servírování pokrmů, atd.

Vstupní požadavky

Vzdělávací program je určen pro každého zájemce o povolání kuchař, který má alespoň základní vzdělání.

Uchazeč musí být držitelem platného zdravotního průkazu pro práci v potravinářství.

Ke zkoušce profesní kvalifikace uchazeč dokládá zdravotní způsobilost k výkonu povolání a doklad o vzdělání (min. vysvědčení z posledního ročníku ZŠ).

Jak se připravit

Pracovní oblečení pro práci v potravinářství:

  • bílé kalhoty nebo sukně
  • bílé tričko
  • vhodná bílá obuv s uzavřenou špicí a protiskluzovou podrážkou pro práci v potravinářství
  • pokrývka hlavy (např. síťka na vlasy).

2 kuchařské nože (menší a větší).

Další informace

Úhrada kurzu probíhá ve dvou splátkách: před zahájením kurzu a před zkouškou profesní kvalifikace.

Na konci kurzu je zkouška profesní kvalifikace "Příprava teplých pokrmů", která je součástí ceny kurzu.

Získáte-li 3 osvědčení o profesní kvalifikaci ("Příprava teplých pokrmů", "Příprava pokrmů studené kuchyně", "Příprava minutek"), máte úplnou profesní kvalifikaci "Kuchař" a můžete získat živnostenské oprávnění nebo se přihlásit k závěrečné učňovské zkoušce a získat výuční list.

Kurz provádíme jako akreditovaný na základě Zákona o uznávání výsledků vzdělávání vzhledem k tomu, že má v obor "kuchař-číšník" uveden v rejstříku škol a školských zařízení. 

Vzdělavatel má právo změnit podmínky konání kurzu.

Soubory ke stažení


Zaregistrovat a zaplatit kurz: Kuchař/kuchařka teplých pokrmů

Jednotková cena

Informace o účastníkovi

Fakturační adresa

Souhlasím s podmínkami Kurzu. *

* požadovaný